Христо Петров: Спасителните квоти са за некадърници

13.05.2022
Дневник

Спасителните квоти са за некадърници. Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен. Това каза народният представител от „Продължаваме промяната” Христо Петров. Петров, по-известен в общественото пространство като рап изпълнителят Ицо Хазарта, участва в обсъждането в Народното събрание днес относно популяризирането на българската музика в обществените медии.

Съвременната българска музика в огромната ѝ част е отвратителна. Тя няма белезите на типично българска музика – няма стойност, каза Петров. Според него, ако има истинска и стойността българска музика в огромната ѝ част, тя е правена преди десетилетия.

Включвайки и себе си в групата артисти, които участват на свободния пазар, Петров бе категоричен, че музиката не се нуждае от спасителни квоти. Ограниченията са нещо неправилно, каза още той и призова: Да гласуваме да има стимул за българския фолклор. Защото той е нещо истинско и автентично, той наистина има нужда да бъде подкрепян. А съвременната българска музика да си намери пазара.