Снежанка стана латино, обмислят филма да е без седемте джуджета

04.02.2022
Entertainment Weekly

Живеем в модерен свят и поредните новини от Холивуд доказват това. Скоро ще видим и латино актриса в ролята на Снежанка. Оказва се, че Снежанка може и да бъде лишена от седемте си джуджета. "За да избегнем засилването на стереотипите от оригиналния анимационен филм, ще използваме различен подход с тези седем героя и ще се консултираме с общността на хората с нисък ръст. Очакваме с нетърпение да споделим повече, когато имаме нова информация", обявиха официално от Дисни.

Любопитна е и позицията на Питър Динклидж по темата. В подкаст той сподели, че е щастлив от новината, че ще има нов филм за Снежанка, като заяви, че е горд с факта, че латино актриса ще влезе в главната роля.

"Не би имало никакъв смисъл според мен, ако си прогресивен в една посока (бел. ред. че Снежанка ще е изиграна от латино актриса), а същевременно оставяш историята за седем джуджета, живеещи в пещера", коментира той.

По думите на Динклидж дори не може да се говори за общност на хората с нисък ръст. "Ние сме такова малцинство, че на никой не му пука за нас", обясни той.

Актьорът неведнъж е говорил за шансовете пред джуджетата в Холивуд. "Не искам да звуча като политик, но стереотипът все още го има. Все още хората с ръст като моя ги обличат като елфи за Коледа. И ако това продължи, няма да се промени отношението към нас. Моята дъщеря например не мисли, че съм митично създание. Еднорозите не съществуват, но аз съществувам", сподели преди време пред EW.com той. 

Какви промени ще бъдат направени върху джуджетата от приказната история в игралния римейк все още не е ясно.