Андре Токев влиза в затвора

20.01.2022

Известният готвач Андре Токев влиза в затвора за 7 месеца. Софийският районен съд е одобрил споразумение между Андре Токев и Софийска районна прокуратура за лишаване от свобода за срок от 7 месеца.

От този срок се приспада времето, през което Токев е бил задържан за 72 часа, както и времето, през което подсъдимият изтърпява мярка за неотклонение "домашен арест", глоба от 450 лв. в полза на държавата, "лишаване от право на управление на МПС" за срок от 1 г. и 6 месеца, разноски по делото в размер на 553,50лв. в полза на СДВР-МВР.

Съдът привежда в изпълнение и отложеното наказание на Районен съд Варна в размер на 3 месеца лишаване от свобода, които подсъдимият следва да изтърпи ефективно при първоначален общ режим, става ясно от споразумението.

БГНЕС припомня, че през ноември 2021 х. шеф готвач Андре Токев шофира с 2 промила алкохол в кръвта по Околовръстното шосе на София. Токев е шофирал след употреба на алкохол, въпреки че вече е бил осъден за идентично престъпление. От държавното обвинение казват, че той е наказван многократно с административни глоби заради неспазване на правилата за движение по пътищата.

В обвинителния акт е записано, че на 31.10.2021 г. около 18,00 часа в гр. София, по ул. „Околовръстен път“, А.Т. бил спрян от полицаи след получeн сигнал, че обвиняемият е минал с управлявания от него автомобил през бордюр в края на улицата, което довело до изкривяване на четирите джанти, изпускане на налягането на гумите му и друга техническа неизправност. А.Т. продължил да шофира автомобила и да криволичи с него по пътя.

От допира на металните части на автомобила с асфалтовата настилка излизали искри, чувало се скърцане и стържене, но обвиняемият не спрял. Униформените му направили тест с „Дрегер 7410+“, който отчел положителен резултат от 1,90 на хиляда промила алкохол в кръвта.

А.Т. е придружен до болница, където направил кръвен тест, който отчел, че е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 1,79 на хиляда. Това е наложило назначаването и изготвянето на допълнителна съдебна химико-токсикологична експертиза в специализираната химикотоксикологична лаборатория, която показала, че обвиняемият е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,00 на хиляда".