Дете в първи клас е било в кома след побой в училище

13.10.2021
Chernomore.bg

Дете в първи клас е било 5 дни в кома след побой в училище, съобщи БТВ. След занятията Зоран е отишъл до тоалетната в училището в село Бреница, но се объркал и влязъл в женската. Там е било 14-годишно момиче от 7-ми клас. Тя ударило момчето в корема и гърдите, то паднало и си глътнало езика. 

Зоран е закаран в болницата в Кнежа, а след това и в Плевен. Вече е извън интензивното отделение, но още не може да говори.

Близките на детето твърдят, че линейката е закъсняла и е дошла след 20-30 минути, а медицинското лице на училището не е било на място и лелята на детето е извадила езика му.

Сестрата в училището се грижи и за децата в детската градина в селото и затова се е забавила, обясни зам. директорът на училището Цветослав Пеновски.

Бащата на пострадалото момче - Николай, обясни, че с момичето, ударило сина му, са съседи, и не са имали лоши взаимоотношения.

От прокуратурата заявиха, че е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

Ще направим проверка за този случай, заяви и омбудсманът Диана Ковачева. "Продължителната изолация заради пандемията повиши агресията в училищата. Необходими са психолози в училищата, оставането на деца без надзор е проблем", допълни тя и припомни, че у нас няма закон за детско правосъдие, което е проблем от години.