14 еднакви пътни знака, поставени на отсечка от 300 метра от изпълнител

14.01.2021
Нова ТВ

Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува действията и посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. 

"По наскоро ремонтирана улица в монтанското село Мадан, дълга около 300 метра, бяха поставени 14 еднакви знака, които указват движение по път с предимство. Пресечки между тях обаче няма", показа в репортаж Нова телевизия.

"За поставянето на знаците отговаря проектантът - "АВИ Инженеринг БГ". Проектът е съгласуван и одобрен от всички институции. Финансиран е от ДФЗ. Приемателната комисия предстои да се произнесе до месец дали трябва да бъде така", каза кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев пред медиата.

"Медиапул" събра допълнителна информация по случая: изпълнението е по проект за рехабилитация на улици в община Бойчиновци, e на стойност 1.1 млн. лв. и предстои да бъде финансиран от Държавен фонд "Земеделие". До момента фондът е платил авансово 50% от стойността на проекта. Проектирането е направено от фирма с 2 лв. капитал - "АВИ Инженеринг БГ", която е печелила поръчки на селски общини.

От КАТ - Монтана заявиха, че не са одобрявали поставянето на знаците. Пред "Медиапул" службата е съобщила, че съгласувателното писмо от кмета на общината е включвало всички четири улици, финансирани по проекта. Въпросният участък обаче не е бил включен в скиците. Става дума за малка отсечка, която свързва селото с гробищния парк, където са поставени множеството знаци