Срути се скат на участък на магистрала Струма в строеж

01.05.2021
БГНЕС

Скат от новостроящия се участък на магистрала "Струма" край Симитли се срутил тази нощ, съобщи БНТ. По него все още не е пуснато движението. При свличането освен почва и камъни, е паднала и предпазната мрежа. Тази част от магистралата е почти готова, като е асфалтирана, поставени са маркировка и пътни знаци.

На мястото бяха поставени и мрежи, които да предотвратят свличания на земни маси. Проблемният участък на магистралата е част от лот 3.1 на "Струма".

Отсечката Благоевград - Крупник е с дължина 12.6 км и е разделена на два участъка. В момента се работи само по 7 километра от магистралата.

В ранния следобед от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че участъкът от "Струма" край Симитли все още е строителен обект. "Падането на скална маса на строителната площадка не е от днес, а от началото на годината. Строителният надзор е издал нужните предписания на строителя и предстои изпълнение на съответните действия. Участъкът не е в експлоатация", казват още от АПИ.

Така или иначе това е пореден случаи на срутил се скат над път, който е бил укрепван. Такива случаи имаше край Рилския манастир, пътят през Искърското дефиле и в друг участък от магистрала "Струма".